mei 31, 2021 - Gemiddelde leestijd een minuutGemiddelde leestijd twee minuten

Lachend op Vakantie

Content

Lachend op vakantie

De vakantie staat voor de deur en tassen en koffers worden gepakt. Zalfjes en crèmes verdwijnen in de toilettassen om de huid goed tegen de zon te beschermen. Maar wat te doen als je op die zonnige vakantiebestemming last krijgt van je mond? Hieronder volgen enkele tips en trucs als eerste hulp bij mondproblemen.

Toilettas

Als je inderdaad lachend op vakantie wilt, vergeet dan niet de juiste mondverzorgingsproducten mee te nemen.
Inhoud: zachte tandenborstel, fluoride tandpasta, mondspoelmiddel op basis van actieve zuurstof, soft-picks met een rubberen tip.
Tip: Zorg dat je een reistandenborstel, mini tandpasta en een Soft-Picks® in je handbagage hebt. Heerlijk om tijdens een tussenstop even je tanden te kunnen poetsen.
Ideaal: Stop een reisdoosje met Soft-Picks® in je zak of tas. Handig na een heerlijke barbecue.

Uitdroging

Door (veel) zon of door het reizen op zich, kan je uitdrogingsverschijnselen krijgen. Dit houdt verband met de lage luchtvochtigheidsgraad; met name in een vliegtuig.
Risicogroep: Vooral kinderen, ouderen en mensen met bepaalde medische aandoeningen lopen een risico.
Symptomen: een licht gevoel in het hoofd, slaperigheid, verwardheid, droge / gevoelige mond of huid en soms flauwvallen. Uitdroging kan worden voorkomen door veel (water) te drinken en door alcohol en cafeïne te vermijden.
Gevolgen voor de mond: droge mond maakt spreken, kauwen en slikken bijna onmogelijk. Ook verhoogd het de kans op gaatjes en mondwondjes.
Tip: Mensen uit de risicogroep kunnen voorbereid op reis gaan door GUM® HYDRAL® bevochtigingsgel of –spray  mee te nemen voor klachten bij droge mond. 

Aften, mondwondjes en brandblaartjes

Als gevolg van heet eten dat bijvoorbeeld net van de barbecue komt of bij pittig eten kunnen wondjes in de mond ontstaan.
Symptomen: pijn aan de tong of op een andere plek in de mond tijdens praten, kauwen en slikken. Branderig tot zelfs zeer pijnlijk gevoel bij aanraking.
Tip: Een effectief middel bij aften, mondwondjes en brandblaartjes is GUM AftaClear. Het is geschikt voor volwassenen en kinderen. Het beschermt, verzacht, kalmeert en helpt het genezingsproces te versnellen.

Slechte adem

Samen op het strand met je grote (vakantie-)liefde, wil je niet uit je mond ruiken. De oorzaak wordt vaak gezocht in het voedsel of de maag. In de meeste gevallen ontstaat slechte adem echter in de mond en met name op het achterste gedeelte van de tong.
Symptomen: Wanneer de tong uitgestoken wordt en een wit/gele aanslag op het achterste gedeelte van de tong te zien is, wordt duidelijk dat hier bacteriën zitten.
Tip: Gebruik een tongreiniger om het achterste gedeelte van de tong te reinigen. Het is aan te raden om daarnaast te spoelen met een fluoride mondspoelmiddel. 

Gerelateerde artikelen