mei 31, 2021 - Gemiddelde leestijd een minuutGemiddelde leestijd twee minuten

Slechte adem bestrijden

Denk je dat je een slechte adem hebt? Of wil je iemand helpen die er last van heeft? Lees dan meer over de oorzaken en oplossingen in onze gids.
Content

Als je denkt dat je last hebt van een slechte adem of je wilt iemand helpen die er last van heeft, dan is het goede nieuws dat het vaak snel en eenvoudig opgelost kan worden. Maar het kan wel een lastig onderwerp zijn om te bespreken. Slechte adem is een gemeenschappelijk probleem dat te wijten kan zijn aan een aantal oorzaken.

Slechte adem komt meestal voort uit bacteriën in de mond. Dit kan het gevolg zijn van niet goed tandenpoetsen en dat voedselresten tussen de tanden blijven zitten. Het kan ook worden veroorzaakt door een kunstgebit of beugel die niet goed gereinigd is of door een vieze tong.

Tandvleesaandoeningen, keelinfecties, kaakholte problemen, maagproblemen en uitdroging kunnen ook leiden tot slechte adem. Bacteriën in de mond scheiden gassen af, wat in ernstige gevallen kan leiden tot slechte adem.

Soms is slechte adem tijdelijk. Dit kan een gevolg zijn van ophoping van tandplak, onvoldoende drinken, het eten van bepaalde voedingsmiddelen, roken en alcoholconsumptie.

Slimme oplossingen

De beste manier om te voorkomen dat slechte adem blijvend is, is een goede mondhygiëne, gezonde voeding en het drinken van veel water om je mond fris te houden.

Als slechte adem ontstaat, kunnen tandenpoetsen, reinigen tussen tanden en kiezen, de tong reinigen en de mond spoelen al helpen om je te ontdoen van de bacteriën die slechte adem veroorzaken.

Je kan ook ons GUM® HALICONTROL® assortiment proberen, dat vier verschillende oplossingen biedt en speciaal ontwikkeld is voor het bestrijden van slechte adem: een tandpasta, een mondspoelmiddel, een tongreiniger en tabletten voor onderweg.

Gerelateerde artikelen