mei 31, 2021 - Gemiddelde leestijd een minuutGemiddelde leestijd twee minuten

Waarom goede tandvleesverzorging tijdens je zwangerschap super belangrijk is

Je tandvlees goed verzorgen is extra belangrijk als je zwanger bent. Want juist dan heb je meer kans op problemen met je tandvlees en je gebit. Hoe komt dat? En hoe verzorg je je tandvlees zo optimaal mogelijk tijdens de zwangerschap?

Content

Ouders van Nu samen met GUM® 

Als je zwanger bent, ben je extra gevoelig voor ontstoken of bloedend tandvlees. Dat komt door het zwangerschapshormoon progesteron. Dit stofje maakt de bloedvaten in je tandvlees kwetsbaarder dan normaal. Het gevolg? Je tandvlees kan gaan opzwellen, sneller bloeden of zelfs ontstoken raken.

WIST JE DAT...

de ontwikkeling van het melkgebit al in de baarmoeder begint? Calcium zorgt voor stevigheid van de botten én het kindergebit. De opname hiervan wordt gestimuleerd door de inname van (extra) vitamine D. 

Goede tandvleesverzorging

Om je gebit gezond te houden tijdens de zwangerschap, is een goede tandvleesverzorging belangrijk. Zo voorkom je dat je tandvlees gaat bloeden en ontstoken raakt. Deze tips én producten van GUM kunnen je hierbij helpen:

1.    Dagelijkse poetsroutine
Poets je tanden twee keer per dag, gedurende twee minuten met GUM ActiVital® Tandpasta. Deze zachte tandpasta met frisse pepermuntsmaak bevat antioxidanten, het co-enzym Q10 en granaatappel, en helpt om gaatjes te voorkomen en het tandglazuur te versterken.

2.    Gebruik een zachte tandenborstel
Poets je tanden, kiezen en tandvleesranden met een zachte tandenborstel van GUM. Zo voorkom je dat je gevoelige tandvlees gaat bloeden.

3.    Ook tussen je tanden
Alleen de oppervlakken van je tanden en kiezen poetsen is onvoldoende om etensresten en tandplak te verwijderen. Hou ook de ruimtes tussen je tanden en kiezen en onder de tandvleesranden schoon. Gebruik hiervoor SOFT-PICKS®, TRAV-LER® ragers of floss van GUM en spoel na met mondwater.

4.    Check-check-dubbelcheck
Naar de tandarts of mondhygiënist tijdens je zwangerschap? Doen! Maak sowieso meteen een afspraak als je tandvlees niet alleen bloedt, maar ook ontstoken is. Vertel er dan altijd bij dat je zwanger bent.

Meer weten over je zwangerschap? Ga naar oudersvannu.nl en lees er alles over.

Gerelateerde artikelen