jun. 02, 2022 - Gemiddelde leestijd een minuutGemiddelde leestijd twee minuten

Duurzame mondverzorging: zo kan het

Biologisch eten, minder douchen en de auto vaker laten staan. Het zijn gebruikelijke manieren om duurzamer te leven. Maar wist je dat jouw mondverzorgingsroutine ook nóg duurzamer kan? In deze blog zetten we uiteen hoe jij je mond optimaal kan verzorgen, terwijl je het milieu zo min mogelijk belast.

Content

Gebruik biologische producten

Voor vrijwel ieder mondverzorgingsproduct bestaat een natuurlijke variant. Neem tandpasta. Tandpasta bestaat onder andere uit chemische ingrediënten als schuimmiddelen, fluoride, kleur- en smaakstoffen en parabenen. Maar slechts één van al die chemische ingrediënten is bewezen effectief bij mondverzorging: fluoride. Fluoride versterkt het glazuur van je tanden en beschermt je gebit tegen zuren.

Wil je duurzame tandpasta gebruiken? Ga dan voor natuurlijke tandpasta mét fluoride. GUM® ontwikkelde zo’n tandpasta: de GUM® BIO Tandpasta. Deze tandpasta bestaat voor 99% uit natuurlijke ingrediënten. Bovendien is het COSMOS ORGANIC- en Cosmebio-gecertificeerd.

Bewust tandenpoetsen

Ook tijdens je mondverzorgingsroutine kan je duurzamer handelen. Dat begint al bij de hoeveelheid tandpasta dat je gebruikt. Een toefje ter grootte van een erwt is voldoende. En begin je met poetsen? Let er dan op dat de kraan is dichtgedraaid. Als je de kraan twee minuten laat lopen, verspil je al snel zo’n 12 liter water. Tot slot kun je water besparen tijdens het mondspoelen. We hebben allemaal geleerd onze mond goed te spoelen na het poetsen, maar het is beter om je mond maar één keer licht te spoelen. Als je te goed spoelt, heeft de fluoride geen tijd om in te werken en zijn je tanden minder goed beschermd.

Recycle mondverzorgningsproducten

Zelfs als je liever alleen producten gebruikt die je gewend bent, is het mogelijk duurzaam bezig te zijn. Er bestaan namelijk recycleprogramma’s die ervoor zorgen dat jouw ‘versleten’ producten hergebruikt kunnen worden. Zoals TerraCycle. Dit programma verzamelt, sorteert en recyclet moeilijk te recyclen producten zoals ragers, flosdispensers en tandenborstels. Het materiaal wat overblijft, wordt gebruikt voor de productie van bijvoorbeeld buitenmeubilair, opslagcontainers, sportvelden en buizen voor bouwtoepassingen.

Ook jouw GUM-producten kun je inleveren. Met het GUM Gezonde Mond Recyclingprogramma geven we de grondstoffen van GUM-ragers en GUM-flosdispensers een tweede leven. Verzamel je producten, stuur ze op en verdien TerraCycle-punten waarmee je goede doelen kunt steunen. Heb je producten van andere merken? Ook die kan je inleveren met het TerraCycle-programma.


Verwante artikelen