mei 31, 2021 - Gemiddelde leestijd een minuutGemiddelde leestijd twee minuten

Bloedend tandvlees

Gezwollen of bloedend tandvlees komt zeer vaak voor. Als dit in een vroeg stadium wordt behandeld, hoeft dit niet te leiden tot tandvleesontsteking. Lees meer in onze gids.
Content

Bloedt je tandvlees als je poetst of tussen de tanden reinigt?

Als je aanhoudend gezwollen, rood of bloedend tandvlees hebt, is het belangrijk om maatregelen te nemen. Dit kan een teken zijn van gingivitis, de meest milde vorm van tandvleesontsteking.

Maar maak je geen zorgen, gingivitis is meestal snel en makkelijk te behandelen.

Hoe kan ik bloedend tandvlees voorkomen?

Als je je tandvlees gezond wilt houden, moet je je gebit en tandvlees iedere dag verzorgen. Dat betekent dagelijks tandenpoetsen en tussen tanden en kiezen reinigen om ervoor te zorgen dat elk deel van je mond schoon is: niet alleen het oppervlak van de tanden, maar ook de ruimtes tussen de tanden en kiezen én onder de tandvleesrand.

Zorg ervoor dat je je tandarts / mondhygiënist tweemaal per jaar bezoekt. Zo kun gingivitis op tijd ontdekken.

Wat moet ik doen als ik bloedend tandvlees heb?

Heb je last van bloedend tandvlees? Raak dan niet in paniek! Het beste wat je kunt doen, is een afspraak maken bij je tandarts. Die zal je helpen bij het vinden van de beste oplossing.

In de tussentijd ga je door met je dagelijkse mondverzorging: tweemaal tandenpoetsen met fluoride tandpasta, reinigen tussen je tanden en kiezen met een stoker, rager of floss. Eventueel kun je nog naspoelen met een fluoride mondspoelmiddel. Als tandenpoetsen pijnlijk is, kun je een ultra zachte tandenborstel proberen.

Lees meer in onze gids over het ontdekken van vroege tekenen van tandvleesontsteking.

Gerelateerde artikelen