jun. 27, 2019 - Gemiddelde leestijd een minuutGemiddelde leestijd twee minuten

Parodontitis – hoe chronische parodontitis te behandelen?

Parodontitis, of parodontitis, is een veel voorkomende aandoening, hoewel veel mensen niet eens weten dat ze aan deze ziekte lijden. Ondertussen is behandeling van parodontitis noodzakelijk als u uw tanden niet wilt verliezen. Wat is parodontitis en hoe chronische parodontitis te behandelen? Laten we het eens bekijken!

Content

Parodontitis en parodontose – zijn ze hetzelfde?

Parodontitis is ook wel bekend als parodontose of parodontium. Parodontale behandeling is geen eenvoudige zaak en de diagnose van de ziekte kan moeilijk zijn. Parodontitis gedurende een lange tijd kan zich ontwikkelen zonder karakteristieke symptomen.

Symptomen van parodontitis zijn anders, variërend van slechte adem, overgevoeligheid van het tandvlees, via pijn bij het eten of tandenpoetsen, tot bloeden, tandvleesatrofie tot tandbeweging. In het geval van parodontitis is behandeling een must, omdat verwaarloosde parodontitis zelfs kan leiden tot het verlies van permanente tanden.

Parodontitis kan parodontitis veroorzaken?

Parodontitis is parodontitis. Verwar gingivitis niet met parodontitis. Gingivitis beïnvloedt alleen de weefsels van het tandvlees en laat na herstel geen permanente schade aan het lichaam achter. Onbehandelde gingivitis kan zich ontwikkelen tot parodontitis, parodontitis, die botweefsels in de mond onomkeerbaar kan beschadigen.  Deze ziekten worden meestal veroorzaakt door bacteriën die als gevolg van slechte hygiëne in de mond worden afgezet. Parodontitis heeft ook een genetische basis

Hoe parodontitis wordt behandeld, hangt af van de mate van ernst ervan. Wanneer de ziekte ernstig is, kan zelfs chirurgische behandeling en de bijbehorende lange hersteltijd nodig zijn. Om dit te voorkomen, is het de moeite waard om goed voor de mondhygiëne te zorgen en tijdens regelmatige tandheelkundige controles tandsteen te verwijderen en de gingivale zakken schoon te maken.

Hoe parodontitis te behandelen – parodontale behandeling

Tandvlees- en parodontitis moeten worden behandeld door een specialist - een parodontale tandarts. Als parodontitis niet vergevorderd is, beveelt de parodontoloog aan om invallen en tandsteen te verwijderen en de manier waarop u voor mondhygiëne zorgt te veranderen. In de parodontale kliniek worden verschillende procedures uitgevoerd, waaronder het afpellen van tandheelkundige afzettingen.

Als diepe parodontale weefsels ontstoken zijn, is de tussenkomst van een tandarts noodzakelijk. De behandeling bestaat m.in het verwijderen van zieke weefsels of hun herstel.

Als gevolg van parodontitis kan het tandvlees ook verdwijnen, wanneer het zich van de tanden verwijdert en de tandhalzen blootlegt. Tandvleesherstel is uiterst moeilijk en tandvleesrecessie wordt niet-chirurgisch (m.in door kalkaanslag te verwijderen en het oppervlak van de wortels glad te strijken) en chirurgisch behandeld.

Parodontitis – thuisbehandeling

Wat parodontitis betreft, wordt de behandeling uitgevoerd in het kantoor van de tandarts. Er zijn geen huismiddeltjes om parodontitis te genezen. Er zijn echter oplossingen die zorgen voor de juiste verzorging tijdens de behandeling van gingivitis en professionele mondhygiëneproducten die ontsteking van het tandvlees verminderen, de vorming van parodontitis voorkomen.

Bij de thuisbehandeling van parodontitis kunnen kruidenbehandelingen, waaronder preparaten van eikenschors, wortelstokken van cinquefoil en kamillemand, nuttig zijn. Ze vervullen hun taak echter alleen als parodontitis zich nog in een vroeg stadium van ontwikkeling bevindt.

Bij de behandeling van parodontitis is het ook gunstig om mondspoelingen te gebruiken, die verbindingen met antibacteriële activiteit bevatten.

Pasta voor parodontitis – welke te kiezen?

In het geval van het kiezen van een pasta voor parodontitis, is het de moeite waard om aandacht te besteden aan het feit dat het product plaque helpt verminderen, de regeneratie van het tandvlees versterkt en bevordert en een antiseptisch en antibacterieel effect heeft. Een goede tandpasta voor parodontitis mag geen SLS en alcohol bevatten, die het tandvlees kunnen irriteren. 


Intensieve tandpasta met helende werking

Verlicht effectief ontstekingen en bevordert de revitalisering van het slijmvlies


Parodontitis natuurlijke behandeling

In het geval van parodontitis omvat de natuurlijke behandeling het gebruik van plantaardige geneesmiddelen die m.in, cinquefoil wortelstok, eikenschors, ophiuchus wortelstok, duizendbladkruid, kamillemand of salieblad bevatten. Salie is bijzonder nuttig, waarvan extracten en infusies antibacteriële, ontstekingsremmende en schimmelwerende eigenschappen hebben en bloedingen uit bloedvaten remmen.

Parodontale kliniek – hulp van een specialist

Een bezoek aan de parodontale kliniek moet worden voorafgegaan door het verwijderen van supragingivale steen bij de tandarts. Tijdens het parodontaal onderzoek richt de arts zich op subgingivale afzettingen, het verwijderen van m.in wortelcement waarin bacteriën zich ontwikkelen.

Ga naar de parodontoloog tandarts

De parodontoloog tandarts is gespecialiseerd in de preventie, diagnose en behandeling van parodontale en slijmvliesaandoeningen. Hij behandelt m.in inflammatoire en niet-inflammatoire parodontale aandoeningen, en in de diagnostiek gebruikt hij tandheelkundige en maxillofaciale radiologie, evenals computertomografie, echografie of magnetische resonantie beeldvorming.

Parodontaal onderzoek

De taak van parodontaal onderzoek is om vroege tekenen van parodontitis, waaronder parodontitis, te detecteren. De behandeling is effectief wanneer de diagnose vroeg en nauwkeurig is.

De eerste fase van parodontaal onderzoek is een tandheelkundige en algemene medische geschiedenis. Vervolgens zoekt de arts naar zichtbare signalen die wijzen op een medische aandoening, zoals zwelling, bloeding of roodheid van het tandvlees.

Een sleutelrol in de studie wordt gespeeld door een onderzoek waarmee m.in de aanwezigheid van tandvleeszakken te bevestigen en de toestand van harde weefsels (inclusief wortelcement of alveolair bot) te beoordelen. De parodontale sonde maakt een snelle en correcte beoordeling van de conditie van het tandvlees en parodontium mogelijk.

Parodontitis – geneesmiddelen en antibiotica

Behandeling van parodontitis wordt uitgevoerd door een tandarts, die in bepaalde gevallen voor parodontitis een antibioticum kan voorschrijven.

Welk antibioticum wordt gebruikt, hangt af van het type ontsteking. Meestal worden antibiotica gebruikt om parodontitis te behandelen: Amoxicilline, Metronidazol, Doxycycline en Clindamycine.

Wat parodontitis betreft, kunnen medicijnen de vorm hebben van vloeistoffen (bijv. Dentosept A) of gels die rechtstreeks in de plaats van de ziekte worden gewreven (bijv. Dentinox, Sachol, Baikadent).

 

Parodontitis is een ziekte die moeilijk te genezen is, dus het is de moeite waard ervoor te zorgen dat deze zich niet ontwikkelt (bijvoorbeeld door een goede voeding en mondhygiëne). Preventie in het geval van chronische parodontitis is van groot belang en helpt bij het handhaven van gezond tandvlees effectief bij goed geselecteerde preparaten voor dagelijkse mondhygiëne. Daarom is het de moeite waard om in te zetten op bewezen oplossingen, omdat voorkomen altijd beter is dan genezen.De hierboven gepresenteerde inhoud is bedoeld om algemene kennis over mondgezondheid te verspreiden en is geen vervanging voor een professionele mening of medische diagnose. Raadpleeg altijd bij gezondheidsproblemen een arts of apotheker.

Gerelateerde artikelen