Je bent nu op:

G.U.M België

Om een retailer te vinden, selecteer jouw land & taal

 • Verenigd Koninkrijk
 • België
 • Duitsland
 • Denemarken
 • Spanje
 • Finland
 • Frankrijk
 • Griekenland
 • Italië
 • Nederland
 • Polen
 • Portugal
 • Zweden

Profiteer van volledige ZELFZORG

Dagelijks ritueel van interdentale reiniging en tandenborstels

Maak voorzichtig en effectief schoon waar je tandenborstel alleen niet kan

Zelfs de beste tandenborstel kan de kleine ruimtes die zich tussen je tanden zitten niet schoonmaken.  We weten dat we geweldige borstels maken, met lange taps toelopende borstelharen die moeilijk bereikbare gebieden in je mond reinigen. Om diep tussen je tanden te reinigen, waar tandplak en voedsel zich nestelen, heb je een interdentale borstel nodig. Dit noemen we bij GUM® complete zelfzorg. Een dagelijks ritueel van interdentale reiniging, tandenborstels en mondspoeling dat je niet alleen een gevoel van blijvende frisheid en reinheid geeft, maar je ook helpt tanden en tandvlees gezond en sterk te houden. Tandvleesontsteking is schadelijk voor je mondgezondheid en kan ook je lichaamsgezondheid beïnvloeden - chronische ontsteking is inderdaad een risicofactor voor veel systemische ziekten. Lees ons blogartikel meer over waarom het belangrijk is om tussen je tanden te reinigen.

Creëer elke dag een schat aan welzijn

GUM Bio tandpasta en Bi-Direction in de badkamer om een schat aan welzijn te creëren

Als jij je tandenborstel en je interdentale borstel begint te zien als één onafscheidelijk team, heb je het onder de knie!  Je bent in voor een geweldig gevoel van frisheid en reinheid gedurende de dag. Maar ook een geweldig gevoel van voldoening – datgene die je krijgt als je weet dat je iets goeds voor jezelf hebt gedaan. Zoals de trap nemen in plaats van de lift, lokaal kopen of je eigen huidmasker maken. Ze lijken in het begin misschien klein en onbeduidend, maar op de lange termijn helpen deze kleine acties jouw "welzijnskapitaal" op te bouwen. Het is hetzelfde met volledige zelfzorg - door van je tandenborstel en interdentale borstel een onafscheidelijk paar te maken, creëer je een schat aan welzijn voor je mond en lichaam.

Welke interdentalen zijn voor mij?

Er zijn net zoveel interdentale borstels als tandenborstels, wat betekent dat je er zeker een zult vinden die bij je past.  Als je een beginner bent, begin dan met een microborstel, zoals onze GUM SOFT-PICKS® COMFORT FLEX MINT of GUM SOFT-PICKS ADVANCED. Ze zijn er in meerdere vormen en maten en zijn ontworpen voor ultiem tandvleescomfort. Ze verwijderen niet alleen tandplak en voedsel tussen de tanden, ze masseren ook je tandvlees - geweldig voor het stimuleren van de bloedsomloop.

GUM® Soft-Picks® Comfort Flex Mint met muntblaadjes en GUM® Soft-Picks® Advanced

Als je al te maken heeft met tandvleesklachten - gevoeligheid, zwelling of recessie - wil je misschien snel doorgaan naar onze klassieke borstels, zoals onze GUM TRAV-LER® of GUM BI-DIRECTION-reeks. Deze borstels hebben de neiging om grotere interdentale ruimtes beter te vullen en zijn geweldig in het verwijderen van voedselresten en plaque.

GUM® Trav-ler® en GUM® Bi-Direction® borstels

Voor verdere begeleiding bij het kiezen van de juiste interdentale voor jou.

Wow, het is eigenlijk makkelijk.

Zoals met elke nieuwe gewoonte, is het aannemen van interdentale reiniging in het begin misschien niet voor de hand liggend, je kunt het vergeten, je kunt het zelfs ongemakkelijk vinden.  Maar na verloop van tijd zal het een integraal onderdeel worden van je mondverzorgingsritueel. Hier zijn een paar eenvoudige tips om aan de slag te gaan:

Interdentale borstels en microborstels in het glas klaar voor gebruik

Maak het eenvoudig - haal je interdentale borstels of microborstels uit hun verpakking en plaats ze naast je tandenborstel zodat ze klaar zijn voor gebruik. Wanneer je een pakket koopt, koopt u er ten minste twee - je wilt niet dat ze opraken en je momentum breken.

Mondgezondheidsritueel met interdentale borstel en tandenborstel

Poets elke dag op hetzelfde moment en op dezelfde plaats tussen de tanden – idealiter voordat je met een tandenborstel poetst. Regelmaat helpt bij het vaststellen van goede gewoonten – je wilt er niet over na hoeven te denken.  Ontdek hier hoe je het meeste uit je mondgezondheidsritueel kunt halen.

De patiënt van Smiley met een Soft-Pick

Beloon jezelf elke keer dat je tussen je tanden poetst - beweeg je tong over je tanden en geniet van het gevoel, test je adem, kijk naar je glimlach in de spiegel ... Misschien wil je zelfs een mooie container kopen om deze extra speciaal te maken elke keer dat je naar je interdentale borstel grijpt.

3 weken kalender om je gewoonten vast te stellen

Geef jezelf minstens 3 weken de tijd om je gewoonten vast te stellen. Vier het elke keer als je het doet, maar straf jezelf niet als je een dag of twee mist. Voor sommigen zal het belangrijk zijn om de voortgang dag na dag vast te leggen. Voor jou is het misschien genoeg om te weten dat je een van die mensen bent die investeren in hun toekomst, dat je TROTS BENT OM TE ZORGEN VOOR JE GEZONDHEID.

21-daagse complete zorguitdaging

Motiverende kalender met 21-daagse uitdaging om je reis naar volledige zelfzorg te beginnen

Ben je klaar om de nieuwe 'jij' te omarmen en te profiteren van volledige zelfzorg? Ga dan met ons mee op onze #21DAYCHALLENGE! Je kunt onze motivatiekalender downloaden om je reis bij te houden en ons te volgen op Facebook voor regelmatige herinneringen.

GUM® ActiVital® met 3 stappen volledige zelfzorg

1. Reinig tussen je tanden / 2. Poetsen / 3. Spoelen