Je tanden zijn pas écht schoon als je tussen je tanden reinigtIk poets mijn tanden twee keer per dag. Is dat niet genoeg om mijn tanden schoon te maken?

Uitstekende vraag! Helaas is het antwoord nee...


Als je je tanden poetst, maak je maar 60% van je tanden schoon. Maar hoe zit het met de ruimtes tussen je tanden?

Je hebt in totaal vijf oppervlakken, waarvan er drie zichtbaar en gemakkelijk toegankelijk zijn met een tandenborstel, en twee niet.

Na het eten of drinken blijven er etensresten rond je tanden plakken die met behulp van hongerige bacteriën tandplak veroorzaken - vooral tussen je tanden! 

Hoe vaak je ook poetst, je tandenborstel zal nooit tussen je tanden reinigen om tandplak te verwijderen!

Tandplak tussen de tanden is een wereldwijd gezondheidsrisico.

Het leidt tot een slechte adem, gele tanden en ontstekingen, het begin van zeer ernstige problemen zoals bloedend tandvlees en, indien onbehandeld, tandverlies. Au!

Dit geldt op elke leeftijd. Het maakt niet uit hoe gezond je bent, of hoe goed je tanden er ook uitzien.Een eenvoudige en comfortabele start voor het reinigen tussen de tanden zijn rubberen interdentale ragers zoals GUM® SOFT-PICKS®


GUM SOFT-PICKS zijn geliefd omdat ze zacht zijn. Ze zijn ook super effectief in het verwijderen van voedselresten en tandplak tussen je tanden, op een unieke, zachte manier.


De nieuwe GUM SOFT-PICKS PRO biedt superieure prestaties door een 50% groter oppervlak te reinigen en de GUM SOFT-PICKS COMFORT FLEX MINT® zorgt voor een onmiddellijk gevoel van frisheid (door de munt-smaak!).Ontdek hoe je tussen de tanden kunt reinigen als onderdeel van je dagelijkse mondverzorgingsritueel

Het toevoegen van een interdentaal hulpmiddel aan uw dagelijkse mondverzorging is zo eenvoudig als 1-2-3.


Ontdek het mondverzorgingsritueel dat het beste bij je past

Het kiezen van de juiste mondverzorgingsproducten kan ingewikkeld zijn.

Bezoek onze rituals-pagina en ontdek het perfecte ritueel en de producten die passen bij jouw persoonlijke voorkeuren en mondverzorgingsbehoeften.

Hoe kies je een interdentale?

Leestijd: 1 minuut

Draag je een beugel of heb je een strak gebit? Hier zijn enkele tips voor het vinden van de beste interdentale voor jou!

Hoe reinig je tussen je tanden en kiezen met een interdentale rager?

Leestijd: 2 minuten

Hoewel een tandenborstel tandplak van de meeste oppervlakken kan verwijderen, kan het niet tussen je tanden komen.

Hoe kies je je flosdraad?

Leestijd: 1 minuut

Je hebt een flosdraad nodig die is aangepast aan je behoeften en met zoveel verschillende opties die beschikbaar zijn, is het moeilijk om te weten waar je moet beginnen.

Hoe maak je tussen je tanden schoon met flosdraad?

Leestijd: 2 minuten

Iedereen is anders en het type flosdraad kan een verschil maken in hoe goed het werkt.