Profiteer van volledige ZELFZORG
Reinig zacht en effectief daar waar je tandenborstel alleen niet bij kan


Zelfs de beste tandenborstel kan de kleine ruimtes tussen jouw tanden niet schoonmaken.  Dat weten wij, wij maken geweldige borstels met lange, spits toelopende borstelharen die de moeilijk bereikbare plekjes in jouw mond reinigen. Om tussen de tanden te reinigen, waar tandplak en voedselresten verborgen zitten, heb je een interdentale rager nodig. Dit is wat wij bij GUM® complete zelfzorg noemen. Een dagelijks ritueel van interdentaal reinigen en tandenpoetsen dat je niet alleen een gevoel van blijvende frisheid geeft, maar helpt ook jouw tanden en tandvlees gezond en sterk te houden, een leven lang. Tandvleesontsteking is schadelijk voor jouw mondgezondheid en kan ook de gezondheid van jouw lichaam aantasten - chronische ontsteking is zelfs een risicofactor voor veel systemische ziekten. Lees meer over waarom het belangrijk is om tussen jouw tanden en kiezen te reinigen - Lees ons blogartikelCreëer elke dag een schat aan welzijn


Als je jouw tandenborstel en jouw interdentale rager als één onafscheidelijk team gaat beschouwen, dan heb je het voor elkaar!  Je zult de hele dag een fris en schoon gevoel hebben. Maar ook een heerlijk gevoel van voldoening - het gevoel dat je krijgt als je weet dat je iets goeds voor jezelf hebt gedaan. Zoals de trap nemen in plaats van de lift, lokaal inkopen of je eigen huidmasker maken. In het begin lijken ze misschien klein en onbelangrijk, maar op de lange termijn helpen deze kleine acties je om je "welzijnskapitaal" op te bouwen. Hetzelfde geldt voor volledige zelfzorg - door van je tandenborstel en interdentale rager een onafscheidelijk paar te maken, creëer je een rijkdom aan welzijn voor je mond en lichaam.


Welke interdentalen zijn voor mij?


Er zijn net zoveel interdentale borstels als tandenborstels, wat betekent dat je er zeker een zult vinden die bij je past.  Als je een beginner bent, begin dan met een microborstel, zoals onze GUM® SOFT-PICKS® COMFORT FLEX MINT of GUM® SOFT-PICKS® ADVANCED. Ze zijn er in meerdere vormen en maten en zijn ontworpen voor ultiem tandvleescomfort. Ze verwijderen niet alleen tandplak en voedsel tussen de tanden, ze masseren ook je tandvlees - geweldig voor het stimuleren van de bloedsomloop.


Als je al te maken hebt met klachten aan het tandvlees - gevoeligheid, zwelling of terugtrekkend tandvlees - wil je misschien snel overgaan op onze klassieke ragers, zoals onze GUM TRAV-LER® of GUM BI-DIRECTION-assortiment. Deze ragers vullen de grotere interdentale ruimtes beter op en zijn zeer geschikt voor het verwijderen van voedselresten en tandplak.

Voor verdere begeleiding bij het kiezen van de juiste interdentale voor jou.Wow, het is eigenlijk makkelijk.

Zoals bij elke nieuwe gewoonte is interdentaal reinigen in het begin misschien niet zo voor de hand liggend, misschien vergeet je het, misschien vindt je het zelfs ongemakkelijk.  Maar na verloop van tijd zal het een integraal onderdeel worden van jouw mondverzorgingsritueel. Hier zijn een paar eenvoudige tips om mee te beginnen:


 

 

Maak het eenvoudig - haal je interdentale borstels of microborstels uit hun verpakking en plaats ze naast je tandenborstel zodat ze klaar zijn voor gebruik. Wanneer je een pakket koop, koop er dan ten minste twee - je wilt niet dat ze opraken en je momentum breken.


 

 

Reinig elke dag tussen de tanden op hetzelfde tijdstip en op dezelfde plaats  – het liefst vóór het poetsen met de tandenborstel. Regelmaat helpt om goede gewoontes te ontwikkelen – je wilt er niet over na hoeven te denken.  Ontdek hier hoe je het meeste uit je mondgezondheidsritueel kunt halen.


 

 

Beloon jezelf elke keer dat je tussen je tanden reinigt - beweeg je tong over je tanden en geniet van het gevoel, test je adem, kijk naar je glimlach in de spiegel ... Misschien wil je zelfs een mooie container kopen om deze extra speciaal te maken elke keer dat je naar je interdentale borstel grijpt.


 

 

Geef jezelf minstens 3 weken de tijd om je gewoonten vast te stellen. Vier het elke keer als je het doet, maar straf jezelf niet als je een dag of twee mist. Voor sommigen zal het belangrijk zijn om de voortgang dag na dag vast te leggen. Voor jou is het misschien genoeg om te weten dat je een van die mensen bent die investeren in hun toekomst, dat je TROTS BENT OM TE ZORGEN VOOR JE GEZONDHEID.


21-daagse complete zorguitdaging


 

Ben je klaar om de nieuwe 'jij' te omarmen en te profiteren van volledige zelfzorg? Ga dan met ons mee op onze #21DAYCHALLENGE! Je kunt onze motivatiekalender downloaden om je reis bij te houden en ons te volgen op Facebook voor regelmatige herinneringen.