Almindelige problemer

Mundtørhed (xerostomi)

Udover at holde munden fugtig og behagelig, spiller spyttet en afgørende rolle hver dag, når det drejer sig om at beskytte vores almene sundhed og velvære. Det danner en beskyttende barriere mod de bakterier, der kan trænge ind i kroppen via munden, og hjælper os med at tale og med at tygge, sluge, smage og fordøje maden.

Mundtørhed og det deraf følgende fald i spyttets beskyttelsesniveau kan også føre til en række væsentlige mundproblemer (dårlig ånde, tandplak, karies, betændelse i tandkødet, sår, vigende tandkød eller endda tandtab). Disse generende og smertefulde symptomer kan påvirke livskvaliteten væsentligt.

Der er en række årsager til, at nogle mennesker udvikler mundtørhed, og de mest almindelige er strålebehandling for sygdomme i mund og hals og Sjögrens syndrom. Mere end 1800 slags lægeordineret medicin (antidepressiva, antihistaminer, antihypertensiva, antiinflammatoriske midler, midler mod parkinsons sygdom osv.) medfører tør mund. Stress og aldringsprocessen kan også være medvirkende faktorer.

Det første, du skal gøre, er at lindre de ubehagelige symptomer på manglende spyt ved at tilføre munden fugt regelmæssigt og på en effektiv måde. Det er lige så vigtigt at medvirke til at beskytte tænderne og tandkødet ved at erstatte de antibakterielle systemer, der forekommer naturligt i det spyt, som er blevet utilstrækkeligt eller endda ikke-eksisterende.

 

Anbefalede produkter

6000FDGB_GUM Hydral Gel_BoxTube EN-DE

GUM® HYDRAL™ Fugtende Gel

Øjeblikkelig og langvarig lindring af mundtørhed

6010FDGB_GUM Hydral Spray Box Bottle_EN-DE

GUM ® HYDRAL™ Fugtende Spray

Nem og bekvem at have med på farten og anvende når du føles mundtør

GUM ® HYDRAL™ Tandpasta

Meget nænsom tandpasta til den daglige mundhygiejne af en sart mund og tørre slimhinder, især egnet til personer med en følsom mund.

6030_GUM Hydal MR Bottle

GUM ® HYDRAL™ Mundskyl

specielt fremstillet til at efterlade en beskyttende og fugtafgivende hinde på vævet i munden.