Almindelige problemer

Sår i munden

Mundsår kaldes også after og er en betændelsestilstand med smertefulde sår, der viser sig som en rund hvid plet i munden, som er omgivet af en rød ring. After smitter ikke. Sår i munden er en meget udbredt tilstand, og de fleste mennesker får mindst ét sår i løbet af livet. Sårene er hyppigst blandt børn, unge og unge voksne og er mest udbredte blandt kvinder. De fleste mennesker får et sår af og til, men det anslås, at omkring 20 % af befolkningen lider af den tilbagevendende form for after.

Selvom man ikke kender den præcise årsag til sår i munden, er der udpeget en række faktorer, såsom arvelig tilbøjelighed, forkert kost, stress, angst og visse sygdomme. Andre almindelige årsager til mundsår er utilsigtede skader, der skyldes mindre forbrændinger pga. varm mad og varme drikke, tilfældige bid i indersiden af munden, en tand, der er blevet ru, eller tandbøjler, der gnider mod tandkødet.

Sørg for god tandhygiejne, og sørg for, at du ikke skader tænderne og tandkødet, når du børster tænder. Sørg for at få et tandeftersyn hvert halve år, og få en tid hos tandlægen, hvis et sår i munden varer ved i mere end tre uger. Du har også brug for en sund kost, der gør immunforsvaret stærkt, så det kan modstå infektioner. Undgå mad og drikke, der er for varmt, og prøv at slappe af og nedsætte stressniveauet.

 

Anbefalede produkter

GUM® AftaClear Gel

Giver en effektiv lindring fra første påføring. En ny serie af afte-produkter mod mundsår og blister, som er velegnet både til børn og voksne. - Velegnet til behandling af mindre områder eller nekelte læsioner.

GUM® AftaClear Mundskyl

Giver en effektiv lindring fra første påføring. En ny serie af afte-produkter mod mundsår og blister, som er velegnet både til børn og voksne. - Er ideel I tilfælde af flere læsioner samtidig eller på svært tilgængelige områder.

GUM® AftaClear Spray

Giver en effektiv lindring fra første påføring. En ny serie af afte-produkter mod mundsår og blister, som er velegnet både til børn og voksne. - Perfekt til de svært tilgængelige områder fx bagest i munden. Er ideel til hygiejnisk on-the-go anvendelse.