Vanliga problem

Plack

Plack är en klibbig hinna av bakterier, matrester, proteinceller och döda hudceller som lägger sig som en beläggning på tänder och tandkött och därmed skapar en grogrund för bakterietillväxt. Plack spelar en central roll i utvecklingen av karies, tandsten samt sjukdomar som tandlossning och tandköttsinflammation.

Det kan vara svårt att få bort alla de klibbiga, vita avlagringar som kallas plack, särskilt från svårtillgängliga delar av munnen, t.ex. runt de bakre kindtänderna och i tandmellanrummen. Resultatet blir att plack byggs upp på tänder och tandkött, vilket kan leda till en lokal tandköttssjukdom. Det första tecknet på detta är att tandköttet blöder.

Så skyddar du dig mot skadliga bakterier
Munnen, liksom mag-tarmkanalen, skyddas av en gynnsam mikroflora som fungerar som ett naturligt försvarssystem när det är rätt balanserat. Men stress, dåliga matvanor, sjukdomar och många andra faktorer kan rubba denna balans så att skadliga bakterier utvecklas. Följden blir tandköttssjukdomar och andra problem med munhälsan.
I kombination med en komplett munvård kan ett probiotiskt tillskott för munhygienen hjälpa till att återupprätta en sund balans i munhålans mikroflora och därigenom bekämpa plack och tandköttsinflammation samt minska mängden kariesbakterier.

Rekommenderade produkter

GUM Activital

Aktiv i viktiga områden för att förhindra tandköttsinflammation och hålla tandköttet friskt
Kliniskt bevisad effekt mot tandköttsinflammation

GUM Technique+

Med det patenterade Quad Grip®-handtaget kan du vinkla tandborsten i 45° som rekommenderas för maximal borttagning av plack.

GUM Paroex förebyggande vård

Idealisk för att förhindra att plack byggs upp och ger ett långsiktigt skydd mot tandköttsproblem.

GUM Paroex förebyggande vård

Idealisk för att förhindra att plack
byggs upp och ger ett långsiktigt skydd
mot tandköttsproblem.