Almindelige problemer

Plak

Plak er en klistret hinde af bakterier, madrester, proteinceller og døde hudceller, der danner en belægning på tænderne og tandkødet, og som giver næring til bakterievækst. Den spiller en central rolle i udviklingen af huller i tænderne, tandsten samt parodontale sygdomme og tandkødsbetændelse.

Det kan være svært at fjerne alle de klæbrige hvide aflejringer, der kaldes plak, især fra svært tilgængelige steder i munden; omkring de bagerste kindtænder og mellem tænderne. Som følge heraf sætter disse plakbakterier sig på tænderne og tandkødet, hvilket kan medføre lokal tandkødssygdom, og det første tegn herpå er blødning.

Sådan beskytter du dig mod skadelige bakterier
Både munden og mave-tarm-kanalen er beskyttet af en gavnlig mikroflora, der fungerer som et naturligt forsvarssystem, når den er i balance. Men stress, dårlige spisevaner, sygdom og mange andre faktorer forstyrrer denne balance og gør det muligt for skadelige bakterier at formere sig, hvilket medfører tandkødssygdomme og andre helbredsproblemer i munden.
I kombination med korrekt mundpleje kan et probiotisk tilskud til munden hjælpe til at genskabe en sund balance i mundhulens mikroflora og hjælpe til at mindske mængden af plak, bekæmpe tandkødsbetændelse og mindske mængden af bakterier, der giver huller i tænderne.

 

Anbefalede produkter

GUM Activital

Virker i de vitale områder, så tandkødsbetændelse forebygges og tandkødet holdes sundt Har en klinisk bevist effekt mod tandkødsbetændelse.

GUM Technique+

Det patenterede Quad Grip -greb medvirker til at nå den anbefalede børstevinkel på 45°, som giver maksimal fjernelse af plak.

GUM Paroex mundskyl til daglig forebyggende pleje

Ideel til at forebygge ophobning af plak og giver langvarig beskyttelse mod tandkødsproblemer.

GUM Paroex Tandpasta

En klorhexidin tandpasta der reducerer plakkdannelse og opretholder en god mundhygiejne