Sammenhængen mellem
mund og krop

Tandkødssygdom (eller parodontale sygdomme) er blandt de mest udbredte i verden, og 70 % af befolkningen menes at være ramt af en eller anden form af sygdommen. Ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) lider 10-15 % af verdens befolkning eller mellem 600 og 900 millioner mennesker af svær parodontal sygdom.

God mundhygiejne kan føre til bedre almen sundhed
I de senere år har internationale studier vist, at der er en mulig sammenhæng mellem tandkødssygdom og andre meget alvorlige patologier, såsom hjerte-kar-sygdomme, diabetes, luftvejssygdomme, komplikationer under graviditeten osv. Undersøgelser har vist, at bakterier fra munden kan trænge ind i blodbanen og ud i kroppen. Derfor er ordentlig mundhygiejne vigtig, ikke kun for at forebygge eller behandle sygdomme i mundhulen, men også for at bidrage til kroppens almene sundhedstilstand.

 

Mulige effekter af moderat til svær parodontitis på kroppen

  • Diabetes: 2-4 gange større risiko
  • Slagtilfælde: 2 gange større risiko
  • Kronisk luftvejssygdom: 2-5 gange større risiko
  • Koronarsklerose: 2 gange større risiko
  • Negative indvirkninger på graviditet: 4-7 gange større risiko

"Tilbageværende bakterier i munden kan trænge ind i blodbanen og ud i hele kroppen og forårsage betændelsesreaktioner."

Sunstar Foundation: Expert Co-ordination Meeting on Oral Health and Systemic Health - Periodontal Medicine: Health Policy Implications. Geneva, December 2002.

GUM®-brandet er den første serie af produkter, som er specielt udviklet til at forebygge årsagerne til, og ikke bare symptomerne på parodontale sygdomme. Sunstar har en viden om parodontale sygdommes mekanismer og de hyppigste årsager hertil og udvikler nye avancerede produkter til bekæmpelse af de negative bivirkninger af parodontal sygdom og dens indvirkning på helbredet. Dette opnås gennem Sunstars lange og nære samarbejde med anerkendte forskere og akademikere på området.