mrt. 16, 2022 - Gemiddelde leestijd een minuutGemiddelde leestijd twee minuten

Houten tandenstokers vs. interdentale ragers - wat is de beste keuze?

Een lekker fris en schoon gebit is een heerlijk gevoel, waar je eigenlijk altijd wel van wil genieten. Het goed reinigen tussen je tanden is hierbij erg belangrijk. Maar welk product is hiervoor het meest geschikt? Je leest hier alles wat jij wil weten voor een goede keuze.

Content

 

Verklein de kans op bloedend tandvlees

Heb je weleens last van bloedend tandvlees? Dan is de kans groot dat het tandvlees beschadigd of (licht) ontstoken is. Door met een tandenstoker of interdentale rager achtergebleven voedselresten tussen je tanden uit te halen, verklein je de kans dat dit gebeurt. 

Kijk allereerst goed naar de ruimte tussen je tanden. Een te grote of harde tandenstoker gebruiken, kan beschadiging of trauma aan het tandvlees veroorzaken. Stem de maat van je houten tandenstoker of interdentale rager hierop af of overleg met je mondhygiëniste. Is de ruimte tussen je tanden beperkt? Kies dan voor een rubberen tandenstoker. Hiermee bereik je gemakkelijk de kleinste plekjes.

Bij tandvlees dat gevoelig is of snel bloedt, is een interdentale rager een goede keuze. Een houten tandenstoker kan soms onprettig voelen, zeker wanneer je vuil tot diep langs de tandvleesrand wilt verwijderen. Daarentegen heeft een interdentale rager fijne, afgeronde haren die tandplak tot 2 - 2,5 mm onder de tandvleesrand kan verwijderen [1]. In vergelijking met floss en houten tandenstokers, verwijdert het zelfs effectief meer tandplak [2].



Voorkom beschadiging met een zachte tandenstoker

Glazuur is de beschermlaag van jouw tanden. Een sterke laag die de tandwortel en zenuw beschermt tegen invloeden van buitenaf. Toch kan dit glazuur beschadigen als je regelmatig een te harde, niet meeverende tandenstoker gebruikt. Dit voorkom je eenvoudig met een rubberen tandenstoker. Deze bestaat uit zacht, flexibel materiaal, wat de kans op beschadiging minimaliseert. Fijn, want zeker met tandglazuur geldt: schade voorkomen is beter dan genezen. Weggesleten tandglazuur krijg je namelijk niet meer terug. 

Tip: je tanden goed schoonhouden? Bekijk onze handige tips om je gebit optimaal te reinigen.

Verminder terugtrekkend tandvlees

Veel mensen hebben last van terugtrekkend tandvlees. Een vervelende aandoening die aangewakkerd wordt als er te vaak etensresten tussen je tanden blijven zitten of als je, ook hier weer, een te harde tandenstoker gebruikt. Kies daarom voor een zachter type tandenstoker met een rager die zich vormt naar de ruimte tussen je tanden. Zo voorkom je dat je jouw tandvlees onnodig beschadigt en tegelijkertijd zorgt de flexibele rager dat hij alle restjes meepakt. 

Het dreamteam voor een goede mondverzorging

De rubberen tandenstoker en interdentale rager zijn de winnaars als het aankomt op comfortabele en efficiënte mondverzorging. De combinatie van flexibel materiaal en meebewegende borsteltjes zorgen voor een comfortabel gevoel tijdens het schoonmaken van de holtes tussen je tanden. 

En met de GUM® SOFT-PICKS® COMFORT FLEX MINT tandenstokers ook nog eens voor een heerlijk fris en minty gevoel! Geen fan van tandenstokers? Kies dan voor flosdraad en gebruik natuurlijk altijd een fijne tandenborstel. Zo hou je jouw mond en gebit fris én gezond.

Geniet ook van een frisse en schone mond!

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk dan al onze GUM tandenstokers, floss en elektrische tandenborstel. Een frisse, gezonde mond en gebit gegarandeerd! Heb je vragen of wil je meer weten? Neem dan even contact op. Onze experts vertellen je graag alles over een optimale mondverzorging.

Gerelateerde artikelen